Spenótos galuska recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.
Spenótos galuska
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótos galuska.
Hozzávalók
a tálaláshoz:
- szalonna pirított
- sajt reszelt
Elkészítés
- A liszthez adom a tojást, sót és kb. 10-15 dkg friss vagy kiolvasztott spenótpürét. Robotgéppel keverem és folyamatosan langyos vizet adagolok hozzá úgy, hogy a szokásos állagú galuskatésztát kapjak.
- Míg a főzővíz felforr a tészta áll és sűrűsödik, dagad kicsit. A frissen szaggatott nokedlire kevés olívaolaj vagy margarin kerül.
- Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, az eredeti recept szerint füstölttel.
- Gazdagíthatjuk pirított szalonnadarabkákkal vagy sült sonkadarabokkal is.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Spenótos galuska-hoz!
Tápérték
Kalória: 820kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 23gZsír: 37gTelített zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 132mgNátrium: 741mgKálium: 398mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin A: 3886IUVitamin C: 11mgKalcium: 249mgVas: 7mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 175, mai nézettség: 1 )