Go Back
+ servings
Eszterházy torta

Eszterházy torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Eszterházy torta.
4.67 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 922 kcal

Hozzávalók
  

6 db laphoz:

a krémhez!

a díszítéshez:

  • fehércsokoládé
  • étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot is.
  • A diót a liszttel összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  • Sütőlemezen 6 db kör alakú lapot kikenünk a masszából és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük 160°C fokon.

Töltelék elkészítése:

  • A pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.
  • A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd a tojásos masszát beleöntjük, és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt krém- sűrűségűre főzzük.
  • Megvárjuk, míg kihűl, és utána apránként hozzáadjuk a habosra kevert vajat és a 4 cl rumot.
  • A töltelékből úgy gazdálkodjunk, hogy abból valamennyi a külsejére is maradjon.

Díszítés

  • A tetejét olvasztott fehércsokival leöntjük, és abba olvasztott étcsokival függőlegesen, párhuzamosan csíkokat húzunk, majd egy fogpiszkáló segítségével vízszintesen is húzunk ebbe vonalakat!
  • A torta oldalát finom darált dióval megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Eszterházy torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 922kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 17gZsír: 62gTelített zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 71mgNátrium: 516mgKálium: 412mgÉlelmi rost: 3gCukor: 69gVitamin A: 1504IUVitamin C: 1mgKalcium: 131mgVas: 2mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!