Go Back
+ servings
Zöldbabsaláta

Zöldbabsaláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zöldbabsaláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 509 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk és feltesszük főni sós vízben.
  • A lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, a paradicsomot vékonyabb cikkekre szeletelem, a salátát felcsíkozom vagy kisebb darabokra tépem, a sajtot felkockázom.
  • A főtt, kihűlt babot tálba teszem a többi hozzávalóval, megszórom sóval, borssal, ráfacsarom a narancs levét és megöntözöm olívaolajjal.
  • Behűtöm kb. egy órára, de fogyasztás előtt 15 perccel szobahőmérsékleten tartom, hogy az olaj ne legyen dermedt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zöldbabsaláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 509kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 18gZsír: 37gTelített zsír: 10gKoleszterin: 40mgNátrium: 1321mgKálium: 1076mgÉlelmi rost: 7gCukor: 11gVitamin A: 2692IUVitamin C: 72mgKalcium: 419mgVas: 4mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!