Go Back
+ servings
Aszalt szilvás sütemény: Aranybarna kéreggel sütött, aszalt szilvával töltött sütemény egy szelettel hiányzik, amely felfedi a gazdag, pirosas-lilás szilvatölteléket és a ropogós tetejét. A sütemény rustikus megjelenésű, láthatóan morzsás textúrájú, és egy sötét sütőformában helyezkedik el.

Aszalt szilvás sütemény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Aszalt szilvás sütemény.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 643 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vajat kis kockákra vágjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk puhulni.
  • A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat.
  • Helyezzük a sütőt előmelegítésre 180°C-ra. Egy 24 cm-es tortaformát kenjünk ki vajjal.
  • A puhított vajat habosra keverjük a kristálycukorral. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, majd beleszórjuk a sütőport, és simára keverjük.
  • A tésztát egyenletesen öntjük a kivajazott formába. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a félbevágott szilvákat.
  • Kb. 60 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna színű nem lesz és a tűpróba pozitív.
  • A süteményt kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Aszalt szilvás sütemény-hez!

Tápérték

Kalória: 643kcalSzénhidrát: 86gFehérje: 9gZsír: 31gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 181mgNátrium: 352mgKálium: 303mgÉlelmi rost: 3gCukor: 52gVitamin A: 1451IUVitamin C: 13mgKalcium: 78mgVas: 3mg
Keyword Aszalt szilva, Cukor, desszert, Gyümölcsös sütemény, Liszt, Magyar konyha, Porcukor, sütemény, sütőpor, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!