A vajat kis kockákra vágjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk puhulni.
A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat.
Helyezzük a sütőt előmelegítésre 180°C-ra. Egy 24 cm-es tortaformát kenjünk ki vajjal.
A puhított vajat habosra keverjük a kristálycukorral. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, majd beleszórjuk a sütőport, és simára keverjük.
A tésztát egyenletesen öntjük a kivajazott formába. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a félbevágott szilvákat.
Kb. 60 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna színű nem lesz és a tűpróba pozitív.
A süteményt kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.