Go Back
+ servings
Elefánt fokhagymás sajtkrém

Elefánt fokhagymás sajtkrém

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás sajtkrém.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 223 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és válaszd szét az elefánt fokhagyma gerezdjeit.
  • Tegyél egy serpenyőbe vizet, majd forrald fel. Add hozzá az elefánt fokhagyma gerezdeket, és főzd őket forrásban lévő vízben kb. 2-3 percig. Ez segít enyhíteni az elefántfokhagyma erős ízét.
  • Miután megfőtt az elefánt fokhagyma, szűrd le és hagyd kihűlni.
  • Egy tálban keverd össze a krémsajtot, az aprított petrezselymet és a citromlevet.
  • Add hozzá a kihűlt elefánt fokhagyma gerezdeket a krémsajthoz, majd alaposan keverd össze.
  • Ízlés szerint sózd és borsozd meg a sajtkrémet.
  • Hagyd állni a hűtőben legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek és a sajtkrém megszilárduljon.
  • Tálald pirítóssal, zöldségpálcikákkal vagy kekszekkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás sajtkrém-hez!

Tápérték

Kalória: 223kcalSzénhidrát: 13gFehérje: 5gZsír: 17gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 51mgNátrium: 449mgKálium: 88mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 844IUVitamin C: 3mgKalcium: 55mgVas: 0.3mg
Keyword Citromlé, Elefánt fokhagyma, előétel, Krémsajt
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!