Egy kis tálban szórja az élesztőt a tejre, keverje össze, majd hagyja állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót. Keverje hozzá a habos élesztőt, a tejet és a tojást, hogy sima tésztát kapjon. Fedje le műanyag fóliával vagy egy törülközővel, és hagyja pihenni szobahőmérsékleten, amíg buborékos és duzzadt nem lesz, körülbelül 1 óra.
Melegítse elő a poffertjes sütőt közepes alacsony hőfokon, és minden egyes mélyedést kenjen ki olvasztott vajjal.
Töltse a megkelt tésztát egy habzsákba, vagy egy nagy méretű zacskóba, aminek a sarkát kis mértékben levágja, és nyomjon körülbelül 1 evőkanál (15 milliliter) tésztát minden egyes kivajazott mélyedésbe a forró sütőben.
Süsse, amíg az alja aranybarna és a teteje buborékos nem lesz, a szélek pedig épp hogy meg nem szilárdulnak. Fordítsa meg, és süsse a másik oldalát is aranybarnára. Szükség szerint állítsa a hőmérsékletet közepes és alacsony között. Vegye ki a tálaló tálra, és ismételje meg a maradék tésztával, szükség szerint újra kikenve a mélyedéseket.