A leveles tésztát nyújtsd ki egy nagyobb téglalap alakúra, körülbelül 30 cm szélesre és 60 cm hosszúra. Egyenletesen kend meg a tészta felületét mustárral.
Vágd a tésztát hosszirányban csíkokra, úgy, hogy minden virslire jusson egy csík. A csíkok száma megegyezik a virslik számával, tehát ebben az esetben 10 darab.
Tekerd be szorosan a tésztacsíkokat a virslik köré. Ügyelj arra, hogy a virslik teljes hosszában legyenek befedve.
Helyezd a becsomagolt virsliket egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
Kend meg a tésztát tojássárgájával, hogy szép aranybarna színt kapjon sütés közben. Szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) süsd 20 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna és ropogós nem lesz.
Tálald melegen, kedvenc mártogatós szószaiddal, mint például ketchup, majonéz, vagy éppen egy kis extra mustár.
Keyword Bundás virsli, Egyszerű recept, Gyors vacsora, Könnyű előétel, Leveles tészta, Meleg előétel, Mustár, Reszelt sajt, Sajt, Sütés, Tésztacsíkok, virsli