Go Back
+ servings
Bundás virsli: Aranybarna leveles tésztába csavart virslik egy tepsiben, készen a tálalásra.

Bundás virsli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bundás virsli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Amerikai
Mennyiség 4 főre
Kalória 872 kcal

Hozzávalók
  

  • 500 g leveles tészta
  • 10 db virsli
  • mustár
  • sajt

Elkészítés
 

  • A leveles tésztát nyújtsd ki egy nagyobb téglalap alakúra, körülbelül 30 cm szélesre és 60 cm hosszúra. Egyenletesen kend meg a tészta felületét mustárral.
  • Vágd a tésztát hosszirányban csíkokra, úgy, hogy minden virslire jusson egy csík. A csíkok száma megegyezik a virslik számával, tehát ebben az esetben 10 darab.
  • Tekerd be szorosan a tésztacsíkokat a virslik köré. Ügyelj arra, hogy a virslik teljes hosszában legyenek befedve.
  • Helyezd a becsomagolt virsliket egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Kend meg a tésztát tojássárgájával, hogy szép aranybarna színt kapjon sütés közben. Szórd meg ízlés szerint reszelt sajttal a tetejét.
  • Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) süsd 20 percig, vagy amíg a tészta szép aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Tálald melegen, kedvenc mártogatós szószaiddal, mint például ketchup, majonéz, vagy éppen egy kis extra mustár.

Megjegyzés

Jó étvágyat a  Bundás virsli-hez!

Tápérték

Kalória: 872kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 23gZsír: 57gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gKoleszterin: 64mgNátrium: 1244mgKálium: 263mgÉlelmi rost: 2gCukor: 1gVitamin A: 132IUVitamin C: 1mgKalcium: 134mgVas: 6mg
Keyword Bundás virsli, Egyszerű recept, Gyors vacsora, Könnyű előétel, Leveles tészta, Meleg előétel, Mustár, Reszelt sajt, Sajt, Sütés, Tésztacsíkok, virsli
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!