Go Back
+ servings
Kinder pingui

Kinder pingui

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kinder pingui.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 711 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 1 tubus sűrített tej
  • 2 dl Hulala
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál zselatin
  • 6 evőkanál víz

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet.
  • A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk. A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérje habot.
  • Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lapjában félbe vágjuk.
  • A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamelízálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint.
  • Elkezdjük felverni a Hulalát, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamelizálódott tejet. Ezzel együtt keményre verjük.
  • A végén lazán belekeverhetünk kókuszreszeléket is amennyiben kókuszos pingut szeretnénk. Megtöltjük a krémmel a piskótát, csokival bevonjuk, hűtőben tároljuk. A kókuszos pingu tetejét megszórhatjuk kókusszal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kinder pingui-hoz!

Tápérték

Kalória: 711kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 16gZsír: 39gTelített zsír: 24gTrans Fat: 1gKoleszterin: 268mgNátrium: 350mgKálium: 403mgÉlelmi rost: 3gCukor: 54gVitamin A: 1336IUVitamin C: 2mgKalcium: 268mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!