Go Back
+ servings
Intelligens krémes

Intelligens krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Intelligens krémes.
4.28 Értékelés 11 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 915 kcal

Hozzávalók
  

a tepsi kikenéséhez:

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. Utána a kétféle cukrot a tojások sárgájával elkeverem, hozzáadom a vajat, majd felváltva hozzáadom a lisztet és a tejet és az egészet simára keverem. Beleforgatom a tojásfehérje habot, de nem kell nagyon alaposan elkeverni, nyugodtam úszkálhat a tetején.
  • A folyékony "masszát" a kikent, zsemlemorzsával megszórt közepes méretű, magas peremű tepsibe öntöm, és kb. 30-35 percig légkeverésen 200°C fokra előmelegített sütőben sütöm (sima sütőben 220 fok). Majd még 10 percig úgy 180°C fokon, szintén légkeverésen (sima sütés kb. 200°C fok). Nem kell megijedni, mert ilyenkor még egy kicsit remegős lehet a tészta, de ha jól megsütjük elvileg már ekkor is van tartása, csak nem szeletelhető még szépen.
  • Hideg helyre téve hagyjuk alaposan kihűlni, utána szeletelhetjük. Hűtőbe is tegyük be rövid időre, mert úgy finom igazán, ha jó hideg.

Megjegyzés

Tálalás:

Az intelligens krémes sütemény tálalásánál fontos, hogy a szeletek egyenlő méretűek legyenek és szépen mutassanak a tányéron. Ajánlott friss gyümölcsökkel, például málnával vagy szederrel díszíteni, és ha szeretnéd, akkor a tetejét porcukorral megszórni. A sütemény mellé ajánlott egy finom kávé vagy tea, hogy a krémes ízek még jobban érvényesüljenek.
Jó étvágyat az Intelligens krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 915kcalSzénhidrát: 103gFehérje: 14gZsír: 51gTelített zsír: 31gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 2gKoleszterin: 207mgNátrium: 779mgKálium: 414mgÉlelmi rost: 1gCukor: 82gVitamin A: 1763IUKalcium: 332mgVas: 2mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!