A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verem. Utána a kétféle cukrot a tojások sárgájával elkeverem, hozzáadom a vajat, majd felváltva hozzáadom a lisztet és a tejet és az egészet simára keverem. Beleforgatom a tojásfehérje habot, de nem kell nagyon alaposan elkeverni, nyugodtam úszkálhat a tetején.
A folyékony "masszát" a kikent, zsemlemorzsával megszórt közepes méretű, magas peremű tepsibe öntöm, és kb. 30-35 percig légkeverésen 200°C fokra előmelegített sütőben sütöm (sima sütőben 220 fok). Majd még 10 percig úgy 180°C fokon, szintén légkeverésen (sima sütés kb. 200°C fok). Nem kell megijedni, mert ilyenkor még egy kicsit remegős lehet a tészta, de ha jól megsütjük elvileg már ekkor is van tartása, csak nem szeletelhető még szépen.
Hideg helyre téve hagyjuk alaposan kihűlni, utána szeletelhetjük. Hűtőbe is tegyük be rövid időre, mert úgy finom igazán, ha jó hideg.
Megjegyzés
Tálalás:
Az intelligens krémes sütemény tálalásánál fontos, hogy a szeletek egyenlő méretűek legyenek és szépen mutassanak a tányéron. Ajánlott friss gyümölcsökkel, például málnával vagy szederrel díszíteni, és ha szeretnéd, akkor a tetejét porcukorral megszórni. A sütemény mellé ajánlott egy finom kávé vagy tea, hogy a krémes ízek még jobban érvényesüljenek.Jó étvágyat az Intelligens krémes-hez!