Go Back
+ servings
Dorozsmai molnárponty

Dorozsmai molnárponty

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dorozsmai molnárponty.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 860 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük.
  • A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a lecsót, a vékonyan felszeletelt gombát, félpuhára főzzük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük 4 dl tejföllel.
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a gombás lecsóval és egy tűzálló tálba, terítjük. Tetején elrendezzük a halszeleteket, a maradék tejfölbe elkeverünk 2-3 gerezd lekapart fokhagymát és a halszeletekre öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön pirosra sütjük.
  • Petrezselyemmel, paradicsommal, paprikával díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Dorozsmai molnárponty-hoz!

Tápérték

Kalória: 860kcalSzénhidrát: 70gFehérje: 44gZsír: 45gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 169mgNátrium: 181mgKálium: 907mgÉlelmi rost: 1gCukor: 5gVitamin A: 1378IUVitamin C: 16mgKalcium: 180mgVas: 3mg
Keyword hal, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!