Go Back
+ servings
Kínai mogyorós csirke

Kínai mogyorós csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kínai mogyorós csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 432 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg mogyoró pirított, sós
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál gyömbér őrölt
  • 3 dl víz

Elkészítés
 

  • A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk egy evőkanál étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez.
  • A húst 10 percre félretesszük.
  • Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
  • Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, két evőkanál étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
  • Egy serpenyőbe beleöntünk egy evőkanál olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
  • A serpenyőbe beleöntünk még két evőkanál olajat, felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk a barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát. 5-6 perc alatt, kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik, összepirítjuk az ételt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kínai mogyorós csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 432kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 32gZsír: 29gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 80mgNátrium: 957mgKálium: 686mgÉlelmi rost: 3gCukor: 2gVitamin A: 102IUVitamin C: 4mgKalcium: 45mgVas: 2mg
Keyword csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!