A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk, és megforgatjuk egy evőkanál étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, és hozzáadjuk a csirkéhez.
A húst 10 percre félretesszük.
Felkarikázzuk az újhagyma fehér szárát, a mogyorót durvára őröljük.
Elkészítjük a mártást: a szójaszószt, a rizsecetet, két evőkanál étkezési keményítőt, a gyömbért és a vizet simára keverjük.
Egy serpenyőbe beleöntünk egy evőkanál olajat, és átpirítjuk rajta a mogyorót, majd kiszedjük.
A serpenyőbe beleöntünk még két evőkanál olajat, felhevítjük, rátesszük a csirkét, megszórjuk a barna cukorral, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
A megsült csirkéhez hozzáöntjük a mártást, a mogyorót és az újhagymát. 5-6 perc alatt, kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik, összepirítjuk az ételt.