A tojásokat fehéredésig verjük a cukorral és a vízzel. Amikor eltűnnek a nagyobb légbuborékok, szinte fehér és legalább háromszorosa az eredeti mennyiségnek, akkor jó.
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és szitáljuk a tojáshoz. Óvatosan egy spatula segítségével keverjük el. Picike masszát vegyünk ki, amihez adjunk 1 csepp festéket, kakaót, céklaport, keverjük el. Sütőpapírt terítsünk a tepsire.
A színes piskótát tegyük habzsákba és nyomkodjunk nekünk tetsző mintákat rá. Tegyük 160°C fokra előmelegített sütőbe és süssük 3-4 percig, amíg egy kissé megbőrösödik, ekkor már nem fog elmaszatolódni, amikor ráöntjük a piskótamasszát.
Vegyük ki a sütőből és egyenletesen terítsük el rajta a maradék masszát. Tegyük vissza a 160°C fokos sütőbe és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
A túrót törjük össze és a tejföllel, cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük ki.
A megsült piskótát borítsuk egy lisztezett konyharuhára és még melegen húzzuk le a papírt róla, majd tekerjük fel a konyharuha segítségével és hagyjuk kihűlni.
Tekerjük le a kihűlt tekercset, kenjük rá a túrót, majd a darabos meggydzsemet és tekerjük fel.
Érdemes lefóliázni és a hűtőben hagyni 1-2 órát, hogy összeérjen, szeletelni is könnyebb lesz.