Go Back
+ servings
Csöröge

Csöröge

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csöröge.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 996 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • 3 dl olaj

a beszszóráshoz:

Elkészítés
 

  • A lisztet a tojással, sóval, cukorral, rummal, vajjal és kevés (egy-két evőkanál) tejföllel rugalmas tésztává gyúrom.
  • Kinyújtom késfok vastagságúra és tenyérnyi téglalapokra vágom.
  • Minden forma közepén ejtek egy metszést, amelyen a téglalapok rövidebbik oldalait átbújtatom, így kapom meg a jellegzetes csöröge-formát.
  • A fánkokat bő forró olajban aranysárgára sütöm, úgy, hogy az a fele, ami a deszkán volt a nyújtáskor, felülre kerüljön.
  • Pár percig hagyom, majd megforgatom, és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.
  • Lecsepegtetem, és porcukorral megszorva tálalom.

Megjegyzés

Tálalás:

A Csörögét akár egyedül, akár vendégeinknek is kínálhatjuk. Az édesség igazán finom teával, kávéval vagy forró csokival fogyasztva. Az elkészített Csöröge darázsas cukorral megszórhatjuk, vagy esetleg csokoládéöntettel is tálalhatjuk, amely még finomabbá teszi az édességet.
Jó étvágyat a Csöröge-hez!

Tápérték

Kalória: 996kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 11gZsír: 84gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 22gEgyszeresen telítetlen zsír: 50gTrans Fat: 1gKoleszterin: 98mgNátrium: 269mgKálium: 115mgÉlelmi rost: 2gCukor: 6gVitamin A: 282IUVitamin C: 1mgKalcium: 30mgVas: 1mg
Keyword fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!