Go Back
+ servings
Cseh fánk

Cseh fánk

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cseh fánk.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 3
Kalória 517 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztöt, majd megkelesztjük.
  • Utána a liszthez adjuk, a tojások sárgájával, a porcukorral és a sóval együtt. Annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy lágy tészta legyen, majd összegyúrjuk a tojások habjával.
  • Meleg helyen kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  • Egy tükörtojássütőt felforrósítunk, a mélyedésekbe 1-1 mokkáskanál olajat teszünk, majd kisütjük benne a fánkokat.
  • Vaníliás cukorral meghintve és lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cseh fánk-hoz!

Tápérték

Kalória: 517kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 20gZsír: 8gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 167mgNátrium: 82mgKálium: 276mgÉlelmi rost: 4gCukor: 11gVitamin A: 292IUVitamin C: 1mgKalcium: 79mgVas: 6mg
Keyword desszert, fánk
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!