Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Hétvezér tokány tésztával, a tetején zöldpaprikával és petrezselyemmel díszítve.

Hétvezér tokány

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hétvezér tokány.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2 hours 20 perc
Teljes idő 2 hours 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 670 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy mély serpenyőt erős tűzön melegítsünk fel, öntsünk bele olajat és adjuk hozzá a kockára vágott vöröshagymát. Fontos gyakran keverni, hogy ne égjen le.
  • Először a marhacombot süssük meg, míg zsírjára nem sül, majd adjuk hozzá a sertéscombot.
  • Amikor a sertéshús is megpirult, tegyük bele a felkarikázott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Pirítsuk át őket, majd öntsünk alá annyi vizet, hogy csak ellepje.
  • Fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Amikor a sertéshús megpuhul, adjuk hozzá a borjúcombot és 10 perc múlva a tyúkmellet. Főzzük, amíg minden hús megpuhul.
  • A szaftnak sűrűnek kell lennie, mint egy pörköltének.
  • Galuskával vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hét vezér tokány-hoz!

Tápérték

Kalória: 670kcalSzénhidrát: 9gFehérje: 38gZsír: 53gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gTrans Fat: 1gKoleszterin: 104mgNátrium: 415mgKálium: 690mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 390IUVitamin C: 34mgKalcium: 42mgVas: 2mg
Keyword Borjúcomb, fekete bors, Főétel, Galuska, Hétvezér tokány, Magyar konyha, Marhacomb, olaj, paradicsom, Párolás, Sertéscomb, só, tészta, Tyúkmell filé, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!