Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Almás-diós szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-diós szelet .
5
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
50
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
867
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
30
dkg
rétesliszt
1
kg
alma
5
db
tojás
20
dkg
vaj
30
dkg
porcukor
10
dkg
dió
1
csomag
sütőpor
fahéj
őrölt
Elkészítés
A vajat, porcukrot és a tojássárgákat egy nagy tálba tesszük és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a réteslisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A tetejére dióbél darabokat és kimagozott, vékonyra vágott almacikkeket szórunk.
Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Almás-diós szelet-hez!
Tápérték
Kalória:
867
kcal
Szénhidrát:
114
g
Fehérje:
14
g
Zsír:
43
g
Telített zsír:
19
g
Többszörösen telítetlen zsír:
10
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
208
mg
Nátrium:
542
mg
Kálium:
369
mg
Élelmi rost:
7
g
Cukor:
67
g
Vitamin A:
1130
IU
Vitamin C:
8
mg
Kalcium:
217
mg
Vas:
2
mg
Keyword
alma, Almás-diós szelet, dió, Fahéj, Porcukor, Rétesliszt, sütőpor, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!