Go Back
+ servings
Egy átlátszó üveg tányéron gondosan elrendezett almás-diós szeletek, amelyek körkörösen helyezkednek el, mintha egy óra számlapját formáznák.

Almás-diós szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-diós szelet .
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 867 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vajat, porcukrot és a tojássárgákat egy nagy tálba tesszük és habosra keverjük.
  • Hozzáadjuk a réteslisztet és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  • A masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  • A tetejére dióbél darabokat és kimagozott, vékonyra vágott almacikkeket szórunk.
  • Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
  • Tálalás előtt meghintjük őrölt fahéjjal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Almás-diós szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 867kcalSzénhidrát: 114gFehérje: 14gZsír: 43gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 208mgNátrium: 542mgKálium: 369mgÉlelmi rost: 7gCukor: 67gVitamin A: 1130IUVitamin C: 8mgKalcium: 217mgVas: 2mg
Keyword alma, Almás-diós szelet, dió, Fahéj, Porcukor, Rétesliszt, sütőpor, tojás, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!