Go Back
+ servings
Rumos szilvás szelet

Rumos szilvás szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos szilvás szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1063 kcal

Hozzávalók
  

a szóráshoz:

  • fahéjas porcukor

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 13 dkg porcukorral és 1 csipet sóval jó habosra felverjük.12dkg porcukrot habosra keverjük a puha vajjal, a rummal, majd egyenként a tojások sárgájával, végül a reszelt citromhéjjal.
  • Gumispatulával a vajas masszához adjuk a felvert habot, majd több részletben hozzákeverjük a lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe (36x24 centisbe) öntjük a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a mosott, magozott, negyedelt szilvát.
  • Előmelegített sütőben 180°C fokon 35-40 percig sütjük. Mindenki figyelje, át kell sülnie a tésztának. Ha nagyon pirul a teteje, alufóliával le kell takarni.
  • Tepsiben hagyjuk kihűlni, ízlés szerint szeleteljük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rumos szilvás szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1063kcalSzénhidrát: 124gFehérje: 17gZsír: 57gTelített zsír: 34gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 2gKoleszterin: 344mgNátrium: 725mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 4gCukor: 73gVitamin A: 2377IUVitamin C: 16mgKalcium: 68mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!