Go Back
+ servings
Marcipános rozetta

Marcipános rozetta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipános rozetta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Spanyol
Mennyiség 6 főre
Kalória 843 kcal

Hozzávalók
  

A töltelékhez:

  • 15 dkg marcipán massza
  • 5 dkg lekvár málna, eper, barack...
  • 1 evőkanál likőr a lekvárhoz passzoló,

Elkészítés
 

  • A puha vajat a cukorral és a kakaóporral jó habosra kikeverjük, majd a tojásokkal még egyenként is jól kihabosítjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, jól összedolgozzuk. Olyan finom krémes masszát kapunk, mintha valami trüffeles süti tölteléke lenne:))
  • Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk.
  • Előmelegített sütőben 180°C fokon kb.: 8-10 perc alatt megsütjük.
  • Amíg hűlnek a kis kakaós kupolák, kikeverjük a puha marcipánt a lekvárral és a likőrrel. Azért írtam körülbelülire a lekvárt, mert annyit kell adni a marcipánhoz, hogy kiskanállal jól adagolható nem híg masszát kapjunk.
  • Két kis kakaós korongot összeragasztunk a töltelékkel, a tetejüket megszórjuk kakaóporral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Marcipános rozetta-hoz!

Tápérték

Kalória: 843kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 11gZsír: 52gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 2gKoleszterin: 270mgNátrium: 377mgKálium: 208mgÉlelmi rost: 3gCukor: 40gVitamin A: 1469IUVitamin C: 1mgKalcium: 60mgVas: 4mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!