Először is a burgonyát héjában megfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttörőm, megsózom. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg burgonya szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.
Amig a burgonya meghűl a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).
A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.
A kihűlt, áttört és sózott burgonyához hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.
A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára. Mikor feljöttek a víz felszínére még 2-3 percig főzöm és szűrőkanállal kiszedem.
Ezt a mennyiséget két adagban főzöm ki. Végül pirított zsemlemorzsában megforgatom, tálalásnál fahéjas porcukorral megszórom.