Szilvásgombóc recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Szilvásgombóc
Elkészítés
- Először is a burgonyát héjában megfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttörőm, megsózom. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a meleg burgonya szintén több lisztet felvesz, ragadós lesz, nehezebb vele dolgozni.
- Amig a burgonya meghűl a szilvát elkészítem. Megmosom, kimagozom és a mag helyére 1 kiskanál fahéjas porcukrot teszek (a szilva érettségétől függően).
- A tészta összeállítása előtt nagyobb fazékba kevés sóval odateszem forrni a vizet.
- A kihűlt, áttört és sózott burgonyához hozzáadom a tojást, a zsírt és a lisztet. Először a kevesebb mennyiségű lisztet és ha érezzük még tehetünk hozzá. Jól összegyúrom, cipót formálok és erősen lisztezett nyújtódeszkára kiborítom. Kinyújtom kb. fél cm vastagra, majd felvágom 8-9 cm-es négyzetekre. Minden négyzet közepére teszek egy szilvát, majd összehajtom, gombócot formálok.
- A lobogó forró vízbe rakom a gombócokat, pár perc múlva fakanállal belekavarok, hogy le ne ragadjon a lábas aljára. Mikor feljöttek a víz felszínére még 2-3 percig főzöm és szűrőkanállal kiszedem.
- Ezt a mennyiséget két adagban főzöm ki. Végül pirított zsemlemorzsában megforgatom, tálalásnál fahéjas porcukorral megszórom.
Jegyzet
Jó étvágyat a Szilvásgombóc-hoz!
Kalória
Kalória: 475kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 12gZsír: 5gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gTranszzsír: 1gKoleszterin: 57mgNátrium: 36mgKálium: 1046mgRost: 8gCukor: 22gA-vitamin: 658IUC-vitamin: 49mgKalcium: 47mgVas: 5mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 261, mai nézettség: 1 )