Go Back
+ servings
Rétegezett Zsuzsi szelet finom vaníliakrémmel és csokimázzal.

Zsuzsi szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zsuzsi szelet.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 850 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A porcukrot a tojásokkal, a mézzel, a kakaóval és a margarinnal gőz fölött összekeverjük, ha kihűlt hozzá keverjük a lisztet, a szódabikarbónát és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  • A tésztát 4 részre osztjuk, és kb. 25x38 cm méretűre nyújtjuk, majd 170°C fokosra előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt készre sütjük.
  • A krémhez pudingport összekeverjük a liszttel, 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és hozzá öntjük a tej felét.
  • A többi tejet felforraljuk, belekeverjük a pudingos keveréket, és sűrű pudinggá főzzük, majd kihűtjük.
  • A vajat habosra keverjük a maradék, 10 dkg porcukorral, majd a pudinghoz adjuk ,és jól kihabosítjuk.
  • A lapokat egyenletesen megkenjük a krémmel.
  • A tetejére csoki mázat öntünk, amelyhez étcsokihoz hozzákeverjük az étolajat, és forró gőz fölött felolvasztunk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zsuzsi szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 850kcalSzénhidrát: 126gFehérje: 12gZsír: 35gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 70mgNátrium: 849mgKálium: 352mgÉlelmi rost: 4gCukor: 79gVitamin A: 1120IUVitamin C: 1mgKalcium: 173mgVas: 4mg
Keyword Csokimáz, desszert, Kakaó, krém, Margarin, méz, Tejcsokoládé, tészta, Vanília, Zsuzsi szelet
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!