Go Back
+ servings
Szecsuáni csirke: Csíkokra vágott csirke és zöldségek gazdag szószban, tálalva fehér rizzsel egy világos tányéron.

Szecsuáni csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szecsuáni csirke.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 369 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csirkemellet, a répát és a paprikákat csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
  • A csirkemellet 2-3 evőkanál vízzel elkevert keményítővel meglocsoljuk, alaposan összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
  • A friss gombát felszeleteljük. Ha szárított gombát használunk, azt előzőleg be kell áztatni.
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a csirkecsíkokat, és addig sütjük, amíg elkezdenek pirulni. Ezután kiszedjük és félretesszük.
  • Ugyanebben a serpenyőben kevés olajat melegítünk, beletesszük a felkarikázott újhagymát, majd kicsit pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a felszeletelt gombát, a répát és a paprikákat. Pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még nem esnek szét.
  • Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe a zöldségekhez, összepirítjuk.
  • Hozzáadunk szójaszószt és a maradék keményítőt vízzel elkevertét. Óvatosan bánjunk a sóval, mivel a szójaszósz is sós. Összekeverjük, és még 2-3 percig főzzük.
  • Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szecsuáni csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 369kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 41gZsír: 18gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 112mgNátrium: 1025mgKálium: 1124mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 6321IUVitamin C: 71mgKalcium: 41mgVas: 2mg
Keyword Chili, csirkemell, Étkezési keményítő, Főétel, fokhagyma, gomba, Kaliforniai paprika, Kínai konyha, Sárgarépa, Szecsuáni csirke, Szójaszósz, Újhagyma, Zöld csípős paprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!