Szecsuáni csirke Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke

Csirke Szárnyas

Szecsuáni csirke recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 60 perc.

Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szecsuáni csirke.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Kínai
Mennyiség 4 főre
Kalória 369 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst, a répát és a paprikákat is csíkokra szeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk. A húst 2-3 evőkanál kevés vízzel elkevert keményítővel meglocsoljuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 10 percet.
  • A gombát felszeleteljük. Használhatunk szárítottat is, de ebben az esetben be kell áztatni főzés előtt.
  • Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beletesszük a husit, és addig sütjük, míg elkezd pirulni, majd tányérra tesszük. Ezután kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott újhagymát, majd mehet bele a felaprított fokhagyma, a felszeletelt gomba, a répa és a paprikák. Pirítjuk egy kicsit, hogy a zöldségek egy kissé megpuhuljanak, és elveszítsék nyers ízüket de azért ne essenek szét! Majd visszatesszük a husikat és együtt pirítjuk tovább.
  • Ezután adunk hozzá szójaszószt és 2-3 evőkanál vízzel elkevert keményítőt is. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz is sós! Összekeverjük, 2-3 percig még főzzük és kész is.
  • Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szecsuáni csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 369kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 41gZsír: 18gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 112mgNátrium: 1025mgKálium: 1124mgÉlelmi rost: 3gCukor: 5gVitamin A: 6321IUVitamin C: 71mgKalcium: 41mgVas: 2mg
Keyword húsétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 3 003, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating