Go Back
+ servings
Hangyaboly

Hangyaboly

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hangyaboly.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1359 kcal

Hozzávalók
  

a csokimázhoz:

Elkészítés
 

  • A tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal, a fruktózzal és a vaníliás cukorral. Majd belekeverjük a csokidarát, végül a sütőporos lisztet.
  • A tojások fehérjéből kemény habot verünk és azt is óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
  • Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a tésztát.
  • Előmelegített sütőben, kb. 180°C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, nehogy nyers maradjon a közepe.
  • Egy kis edénykében összeolvasztjuk a vajat a fruktózzal, a kakaóporral és a tejjel. Sűrű csokimázat kapunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd rákenjük a süti tetejére.
  • Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hangyaboly-hoz!

Tápérték

Kalória: 1359kcalSzénhidrát: 149gFehérje: 19gZsír: 78gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 1gKoleszterin: 268mgNátrium: 1233mgKálium: 314mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 3182IUVitamin C: 1mgKalcium: 296mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!