Hangyaboly
Édes sütemény Sütemény

Hangyaboly

Hangyaboly recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Hangyaboly

Hangyaboly

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hangyaboly.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1359 kcal

Hozzávalók
  

  • 5 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg fruktóz
  • 25 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag csokidara

a csokimázhoz:

  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg fruktóz

Elkészítés
 

  • A tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal, a fruktózzal és a vaníliás cukorral. Majd belekeverjük a csokidarát, végül a sütőporos lisztet.
  • A tojások fehérjéből kemény habot verünk és azt is óvatosan beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
  • Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a tésztát.
  • Előmelegített sütőben, kb. 180°C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, nehogy nyers maradjon a közepe.
  • Egy kis edénykében összeolvasztjuk a vajat a fruktózzal, a kakaóporral és a tejjel. Sűrű csokimázat kapunk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd rákenjük a süti tetejére.
  • Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hangyaboly-hoz!

Nutrition

Kalória: 1359kcalSzénhidrát: 149gFehérje: 19gZsír: 78gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 32gTrans Fat: 1gKoleszterin: 268mgNátrium: 1233mgKálium: 314mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 3182IUVitamin C: 1mgKalcium: 296mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
(össznézettség: 128, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recipe Rating