Go Back
+ servings
Tányér Bajai halászlét halrészletekkel, paprikával és tésztával, paprikás lében.

Bajai halászlé

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bajai halászlé.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 270 kcal

Hozzávalók
  

gyufatésztához:

Elkészítés
 

  • Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni.
  • Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt fűszerpaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort.
  • A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot.
  • A forrástól számított kb. 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek. Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie!
  • Baján tálaláskor frissen főtt hosszúmetéltet is adnak hozzá.

Gyufatészta a bajai halászléhez:

  • A tojást annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük!
  • A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük.
  • A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bajai halászlé-hez!

Tápérték

Kalória: 270kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 31gZsír: 9gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 103mgNátrium: 1177mgKálium: 594mgÉlelmi rost: 2gCukor: 3gVitamin A: 995IUVitamin C: 40mgKalcium: 73mgVas: 3mg
Keyword Bajai halászlé, Bográcsos főzés, Cseresznyepaprika, Fűszerpaprika, Gyufatészta, Hagyományos étel, Hegyes zöldpaprika, Hosszúmetélt, Ízletes ebéd, leves, Magyar konyha, paradicsom, ponty, Vegyes hal, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!