Go Back
+ servings
Csirkés paella

Csirkés paella

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkés paella.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Spanyol
Mennyiség 8 főre
Kalória 409 kcal

Hozzávalók
  

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A csirkemellet apró kockákra vágom, és 5-6 percig fedő alatt párolom olíva olajon.
  • Majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat is beleteszem, és újabb 5-8 percig főzöm, majd az edényből kiveszem és félreteszem.
  • Ugyanabban az edényben (de lehet külön is), az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, beleteszem a rizst, pár percig pirítom, és a húsleves alaplével felöntöm, hozzáteszem zúzott fokhagymát, és a sáfrányt, majd fedő alatt, alacsony lángon kb. 10 percig párolom.
  • Ezután teszem bele a borsót, és újabb 2-3 percig főzöm.
  • A végén ráöntjük a rizsre a csirkés húst és paprikát, sózzuk és borsozzuk az ételt ízlés szerint és befejezésképp még 5-10 percig pároljuk az ételt.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csirkés paella-hoz!

Tápérték

Kalória: 409kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 23gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 48mgNátrium: 96mgKálium: 475mgÉlelmi rost: 2gCukor: 2gVitamin A: 910IUVitamin C: 29mgKalcium: 42mgVas: 1mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!