A karfiolt mosd meg és szedd rózsáira. Egy nagy fazékban sós vízben főzd puhára, úgy, hogy éppen ellepje a víz.
Ha a karfiol megfőtt, szűrd le, és a főzővizet ne dobd ki, mert azt még felhasználod.
Egy másik edényben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a lisztet és pirítsd világos rántásig.
A rántáshoz add hozzá az aprított petrezselyemzöldet.
Fokozatosan öntsd hozzá a karfiol főzővizét. Kevergesd simára, de figyelj rá, hogy ne legyen túl híg.
A tejfölt keverd el a tojás sárgájával, majd ezt is öntsd a főzelékhez. Ha nincs édes tejföl, akkor használj tejet vagy tejszínt a tejföl helyett. Tejből kb. 4 dl-t adj hozzá.
Forrald össze az egészet, majd ízlés szerint sózd meg.
Forrón tálald, például sütött kolbásszal vagy pörkölttel.