Go Back
+ servings
Karfiolfőzelék

Karfiolfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karfiolfőzelék.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 444 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A karfiolt mosd meg és szedd rózsáira. Egy nagy fazékban sós vízben főzd puhára, úgy, hogy éppen ellepje a víz.
  • Ha a karfiol megfőtt, szűrd le, és a főzővizet ne dobd ki, mert azt még felhasználod.
  • Egy másik edényben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a lisztet és pirítsd világos rántásig.
  • A rántáshoz add hozzá az aprított petrezselyemzöldet.
  • Fokozatosan öntsd hozzá a karfiol főzővizét. Kevergesd simára, de figyelj rá, hogy ne legyen túl híg.
  • A tejfölt keverd el a tojás sárgájával, majd ezt is öntsd a főzelékhez. Ha nincs édes tejföl, akkor használj tejet vagy tejszínt a tejföl helyett. Tejből kb. 4 dl-t adj hozzá.
  • Forrald össze az egészet, majd ízlés szerint sózd meg.
  • Forrón tálald, például sütött kolbásszal vagy pörkölttel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karfiolfőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 444kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 11gZsír: 33gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 162mgNátrium: 3235mgKálium: 904mgÉlelmi rost: 6gCukor: 6gVitamin A: 1476IUVitamin C: 128mgKalcium: 140mgVas: 3mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!