Go Back
+ servings
Csúsztatott palacsinta

Csúsztatott palacsinta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csúsztatott palacsinta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 798 kcal

Hozzávalók
  

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük fel.
  • A tojássárgáját robotgép segítségével kikavarjuk a vajjal, majd hozzáadjuk a csipet sót, a lisztet, majd apránként a tejet.
  • A felvert habot óvatosan a masszába keverjük, és így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.
  • A tésztát palacsintaként kisütjük úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük meg, és a kisült tésztát rétegesen egymás tetejére tesszük.
  • A rétegeket felváltva lekvárral, illetve cukros/vaníliacukros dióval szórjuk meg. Az utolsó palacsintát a sült felével a többi tetejére fordítjuk, és azt cukros dióval szórjuk meg. Kb. 8-10 réteg jön ki ebből a tészta mennyiségből.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csúsztatott palacsinta-hoz!

Tápérték

Kalória: 798kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 16gZsír: 54gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 23gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 197mgNátrium: 190mgKálium: 358mgÉlelmi rost: 3gCukor: 40gVitamin A: 710IUVitamin C: 3mgKalcium: 144mgVas: 3mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!