Go Back
+ servings
Diós banánszelet

Diós banánszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós banánszelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás Dessert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 599 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverem és hozzáadom a sót meg a vaníliát is.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verem fel, és a sárgás masszához keverem óvatosan .
  • Utána adagon ként belekeverem a lisztet , fahéjat és a darált diót is. Egy kicsit sűrű tésztát fogok kapni.
  • Egy 20 x 30 cm - s tepsit kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát, elsimítom a tetejét.
  • 180°C fokos sütőben kb : 45 - 50 percig sütöm .
  • Kiveszem a tésztát és hagyom kihűlni.
  • Hosszában félbevágom, mindkét lapot megkenem lekvárral.
  • Egymásra borítom a lapokat, s a hosszában félbevágott banánokkal kirakom .
  • A tetejére felolvasztom a csokit, szépen bevonom a banánok tetejét, közöket is.
  • A hűtőbe rakom pár órára, majd utána fogom felszeletelni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós banánszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 599kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 13gZsír: 24gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 102mgNátrium: 301mgKálium: 650mgÉlelmi rost: 7gCukor: 49gVitamin A: 238IUVitamin C: 10mgKalcium: 66mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!