A tojásokat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és fakanállal óvatosan összekeverjük.
Előkészítünk 6 db sütőpapírt, mindegyikre rárajzolunk egy kb. 26 cm-es kört. A masszát egyenlő részre osztjuk, és egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon.
Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük a lapokat, majd óvatosan leválasztjuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. A kihűlt lapokat szükség esetén körbevágjuk, hogy egyforma méretűek legyenek.
Krém:
Egy fém tálban a tojásokat, a porcukrot és a vaníliás cukrot vízgőz felett, állandó kevergetés mellett sűrű, habos masszává főzzük.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tojásos masszához, majd beleszórjuk a kakaóport és alaposan összekeverjük. A masszát hűtjük.
A teljesen kihűlt masszához hozzáadjuk a habosra vert vajat és simára keverjük.
Karamell:
A cukrot (és opcionálisan egy kevés vizet és ecetet) közepes lángon világos színűre karamellizáljuk.
A forró karamellt egyenletesen ráöntjük az egyik előkészített tortalapra, és gyorsan elsimítjuk. A még meleg karamellen késsel jelöljük be a tortaszeletek helyét.
Összeállítás:
A tortalapokat egyenletesen megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük. A legfelső lapra ráhelyezzük a karamelles lapot.
A torta oldalát és ízlés szerint a tetejét is bekenhetjük a maradék krémmel, esetleg megszórhatjuk darált dióval.
A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen, így könnyebben szeletelhető lesz.