A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sóval és grill fűszerekkel fűszerezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy éjszakára, de akár 2-3 napra is hűtőbe tesszük a szeleteket pácolódni.
A bepácolt tarjaszeletekre helyezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, füstölt sajtot, és a párolt gombát. A húsokat fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék ne eshessen ki sütés közben.
A tepsit kizsírozzuk, belehelyezzük a töltött tarjaszeleteket. Leöntjük a maradék olajjal és a barna sörrel. A hús mellé helyezzük a cikkekre vágott, sóval és fűszerekkel ízesített hagymát és burgonyát.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) 60 percig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Ezután levesszük az alufóliát, és további 10 percig sütjük, hogy a hús szép pirosra sült legyen.
A Zsiványpecsenye tálalása előtt távolítsuk el a fogvájókat vagy hústűket.