Go Back
+ servings
Magyaros zsiványpecsenye tálalva friss zöldséggel.

Zsiványpecsenye

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Zsivány pecsenye.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 789 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sóval és grill fűszerekkel fűszerezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk, és legalább egy éjszakára, de akár 2-3 napra is hűtőbe tesszük a szeleteket pácolódni.
  • A bepácolt tarjaszeletekre helyezzük az előzőleg felszeletelt szalonnát, füstölt sajtot, és a párolt gombát. A húsokat fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, hogy a töltelék ne eshessen ki sütés közben.
  • A tepsit kizsírozzuk, belehelyezzük a töltött tarjaszeleteket. Leöntjük a maradék olajjal és a barna sörrel. A hús mellé helyezzük a cikkekre vágott, sóval és fűszerekkel ízesített hagymát és burgonyát.
  • A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) 60 percig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. Ezután levesszük az alufóliát, és további 10 percig sütjük, hogy a hús szép pirosra sült legyen.
  • A Zsiványpecsenye tálalása előtt távolítsuk el a fogvájókat vagy hústűket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Zsiványpecsenye-hez!

Tápérték

Kalória: 789kcalSzénhidrát: 12gFehérje: 22gZsír: 72gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 131mgNátrium: 618mgKálium: 477mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 296IUVitamin C: 9mgKalcium: 227mgVas: 2mg
Keyword Barna sör, Füstölt sajt, Füstölt szalonna, gomba, Sertés tarja, Zsiványpecsenye
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!