Go Back
+ servings
Lecsós ponty

Lecsós ponty

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lecsós ponty.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 877 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, barázdákat vágunk, négy fele szeleteljük és jól besózzuk. Lisztes, borsos, pirospaprikás keverékbe hempergetjük és takarékon 6-8 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Felkockázzuk a paprikát, a paradicsomot, a szalonnát és a hagymát. Kis olajon sütni kezdjük a szalonnát és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Megszórjuk pirospaprikával, majd a paradicsomot és a paprikát is hozzádobjuk. sóval ízesítjük, körülbelül 20 percig fözzük, majd a halat még 3-4 percig hozzáadjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lecsós ponty-hoz!

Tápérték

Kalória: 877kcalSzénhidrát: 34gFehérje: 33gZsír: 70gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 15gEgyszeresen telítetlen zsír: 37gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 123mgNátrium: 620mgKálium: 1725mgÉlelmi rost: 10gCukor: 15gVitamin A: 4494IUVitamin C: 277mgKalcium: 134mgVas: 5mg
Keyword hal, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!