Go Back
+ servings
Karamellás habroló

Karamellás habroló

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karamellás habroló.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 602 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 db tojás

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastag, 50 x 30 cm-es téglalappá. Vágjuk 2 db 25 x 30 cm-es téglalapra, kenjük meg a felvert tojással, vágjuk 2 x 15 részre, és tekerjük mindet rolóformára.
  • Tegyük tepsibe, és süsük 200°C fokra előmelegített sütőben 20 percig. Hagyjuk kissé kihűlni, majd még langyosan vegyük le a formákról.
  • A töltelékhez melegítsük meg a tejszínt. A cukrot karamellizáljuk meg kissé. Öntsük hozzá a forró tejszínt, forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Főzzük sűrűre a tejet és a lisztet, majd folyamatosan kevergetve hagyjuk kihűlni.
  • Keverjük habosra a puha vajat és a porcukrot, majd kis adagokban forgassuk hozzá a lisztes-tejes krémet, valamint a tejszínes karamellt is. Tegyük a kész krémet habzsákba, majd töltsük meg vele a tésztarolókat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karamellás habroló-hoz!

Tápérték

Kalória: 602kcalSzénhidrát: 50gFehérje: 7gZsír: 43gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 71mgNátrium: 296mgKálium: 96mgÉlelmi rost: 1gCukor: 20gVitamin A: 631IUVitamin C: 0.04mgKalcium: 49mgVas: 2mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!