Go Back
+ servings
Két üvegben tárolt ecetes fokhagyma egy világos faháttér előtt. Az üvegekben egymásra rétegződő, fehér színű fokhagymagerezdek láthatóak, amelyeket tiszta ecetes lé lep el. Az üvegek tiszták, átlátszok, a fokhagymák frissen és gondosan elrendezettek jellegzetes tartósítási módszert mutatva.

Ecetes fokhagyma

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ecetes fokhagyma.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 50 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 102 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Sterilizáljuk az üveget.
  • A fokhagymát szedjük gerezdjeire majd pucoljuk meg, a gerezdeket tegyük tiszta üvegekbe.
  •  A víz, só, cukor, ecet, tartósítószer felhasználásával készítünk egy ecetes levet. 
  • Ecetes levet öntsük a fokhagymával telepakolt üvegekbe úgy, hogy a lé ellepje a gerezdeket.
  • Az üvegekre tekerjük rá a fedelüket,
  • Három hét múlva fogyasztható is az ecetes fokhagyma.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Ecetes fokhagyma-hoz!

Tápérték

Kalória: 102kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 4gZsír: 0.5gTelített zsír: 0.1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.2gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.1gNátrium: 595mgKálium: 268mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 8IUVitamin C: 20mgKalcium: 119mgVas: 1mg
Keyword savanyúság
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!