Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tejfölös-sonkás csiga
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölös-sonkás csiga.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
egyéb
Konyha
Magyar
Mennyiség
12
főre
Kalória
544
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
8
dkg
burgonya
püré
75
dkg
liszt
2,5
dl
tej
2
teáskanál
cukor
50
g
élesztő
1,5
kávéskanál
só
15
dkg
margarin
2
evőkanál
zsír
2
db
tojás
a töltelékhez:
270
g
tejföl
33
dkg
sonka
szeletelt
a csigák tetejére:
trappista sajt
reszelt
Elkészítés
A hozzávalókból sima, puha tésztát dagasztunk, letakarva duplájára kelesztettjük, majd lisztezett asztalon kinyújtjuk, tejföllel lekenjük és kirakjuk szeletelt sonkával.
Utána feltekerjük, mint a bejglit majd kb.. 2,5 cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és megszórjuk reszelt sajttal,
180°C fokos, légkeveréses sütőben sütjük kb. 30 percig, Ezután a hőt felemeljük 200°C fokra és még pár perc alatt szép pirosra sültek a csigák.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Tejfölös-sonkás csiga-hoz!
Tápérték
Kalória:
544
kcal
Szénhidrát:
54
g
Fehérje:
20
g
Zsír:
28
g
Telített zsír:
10
g
Többszörösen telítetlen zsír:
4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
0.003
g
Koleszterin:
82
mg
Nátrium:
457
mg
Kálium:
316
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
728
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
120
mg
Vas:
4
mg
Keyword
péksütemény, sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!