A durvára darált diót zsíradék nélkül egy serpenyőben megpirítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt meggyúrjuk a tésztát. Egy 24 cm-es piteformát kivajazunk és kézzel egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát (nekem ez a Jamie féle módszer jobban bejött vajas tésztáknál, mint a hagyományos tegyük hűtőbe, aztán nyújtsuk ki, ugyanis igy nincs leeső, elszakadó tészta), szóval miután belenyomkodtuk a formába tegyük hűtőben fél órára.
Ezalatt az idő alatt a kihűlt diót daráljuk finomra (de előtte vegyünk ki belőle egy picit a későbbi díszítéshez). Az egész tojást keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, a kakaóport, a liszttel elkevert sütőport. a tejszínt és a rumaromát, majd robotképpel keverjük simára. Fakanállal forgassuk bele a darált diót és a felvert fehérjét is.
Miután letelt a fél óra, vegyük ki a tésztát a hűtőből, tegyünk rá egy sütőpapírt, amire rászórjuk a sütőbabot (akinek nincs ilyen, nyugodtan tegyen rá igazi nyers babot) és toljuk 15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe. 15perc után vegyük ki, vegyük le róla a papírt a babbal, kenjük meg baracklekvárral, majd simítjuk rá a diós krémet. További 30 percre tegyük vissza a sütőbe.
Mikor megsült, hagyjuk kihűlni.
Olvasszuk fel a csokit gőz felett az olajjal és kenjük a kihűlt pite tetejére, szélét és közepét díszítsük a félretett pirított dióval.