Vágd fel a vaníliarudat, és kapard ki belőle a kis fekete magokat. Tegyél egy fazékba tejet, cukrot és a vanília magokat, majd melegítsd fel, de csak annyira, hogy a cukor elolvadjon.
A kifliket először szeleteld karikákra, utána pedig vágd őket kisebb darabokra. Ezeket a kifli darabokat keverd össze a mákkal egy nagy tálban.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejszínt egy kis tálban, majd öntsd hozzá a meleg, cukros tejet. Jól keverd el.
Az így kapott tejes keverékkel öntsd le a mákos kifli darabokat, és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol jól átázzanak.
Egy tortaformát kenj ki vajjal, és tedd bele az átitatott mákos kifliket.
Tedd a formát egy előmelegített 200°C-os sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Ha kész, tálald lekvárral vagy fagylalttal – ahogy szereted!