Go Back
+ servings
Mákosguba torta

Mákosguba torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákosguba torta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 401 kcal

Hozzávalók
  

a tortaforma kikenéséhez:

Elkészítés
 

  • Vágd fel a vaníliarudat, és kapard ki belőle a kis fekete magokat. Tegyél egy fazékba tejet, cukrot és a vanília magokat, majd melegítsd fel, de csak annyira, hogy a cukor elolvadjon.
  • A kifliket először szeleteld karikákra, utána pedig vágd őket kisebb darabokra. Ezeket a kifli darabokat keverd össze a mákkal egy nagy tálban.
  • Keverd össze a tojássárgáját és a tejszínt egy kis tálban, majd öntsd hozzá a meleg, cukros tejet. Jól keverd el.
  • Az így kapott tejes keverékkel öntsd le a mákos kifli darabokat, és alaposan forgasd össze, hogy mindenhol jól átázzanak.
  • Egy tortaformát kenj ki vajjal, és tedd bele az átitatott mákos kifliket.
  • Tedd a formát egy előmelegített 200°C-os sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
  • Ha kész, tálald lekvárral vagy fagylalttal – ahogy szereted!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákosguba torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 401kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 9gZsír: 26gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 77mgNátrium: 253mgKálium: 319mgÉlelmi rost: 5gCukor: 24gVitamin A: 427IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 475mgVas: 3mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!