Go Back
+ servings
Pilóta keksz

Pilóta keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pilóta keksz.
4.41 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 804 kcal

Hozzávalók
  

a pilóta kekszhez

a krémhez:

Elkészítés
 

  • Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 evőkanál lisztet, a másikhoz 1 evőkanál kakaóport. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  • Sütőpapírt rakunk legalább két tepsibe, a sütőt előmelegítjük 180°C fokra.
  • A tésztákat kivesszük a hűtőből, kb. fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen és 4,5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval, majd 10 percig sütjük. Figyelni kell, mert hamar megpirul!!
  • Ha teljesen kihűlt a keksz, akkor elkészítjük a krémet. Kicsit megolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot. Érdemes fokozatosan adagolni és közben belekóstolni, nehogy túl édes, vagy túl keserű legyen. Picit - épp csak pár percre - hűtőbe tesszük, aztán kivesszük, összeragasztunk vele 1 sárga kekszet egy barnával és kész is!!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pilóta keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 804kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 10gZsír: 42gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 2gKoleszterin: 147mgNátrium: 520mgKálium: 150mgÉlelmi rost: 3gCukor: 47gVitamin A: 1290IUKalcium: 144mgVas: 4mg
Keyword keksz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!