Főzz meg 25 dkg Capellini tésztát sós, olajos vízben, ahogyan azt a csomagoláson is ajánlják. Miután elkészült, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és hagyd lecsöpögni.
Moss meg 25 dkg brokkolit, és szedd rózsáira. Egy másik edényben forralj fel vizet, ízesítsd citromlével és sóval, majd tedd bele a brokkolit. Főzd körülbelül 2 percig, ezután szűrd le, csöpögtesd le, és hintsd meg reszelt szerecsendióval.
Vágj 15 dkg juhsajtot kockákra.
Egy nagy tálban keverd össze a megfőtt tésztát, a brokkolit, a juhsajtot, majd ízesítsd 2 evőkanál citromlével.
Egy kis serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat. Add hozzá az áttört vagy finomra vágott fokhagymát, és futtasd meg röviden. Levéve a tűzről, keverd hozzá a maradék 4 evőkanál olívaolajat és a 4 evőkanál borecetet.
Öntsd a dresszinget a tészta-brokkoli-juhsajt keverékre, és óvatosan keverd össze, hogy minden jól elkeveredjen.
Tálald azonnal, hogy élvezhesd a frissességét és az ízek harmóniáját.