Go Back
+ servings
Vékony tészta saláta spárgával és zöld leveles zöldségekkel egy fehér tálban.

Capellini saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Capellini saláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre
Kalória 1095 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Főzz meg 25 dkg Capellini tésztát sós, olajos vízben, ahogyan azt a csomagoláson is ajánlják. Miután elkészült, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és hagyd lecsöpögni.
  • Moss meg 25 dkg brokkolit, és szedd rózsáira. Egy másik edényben forralj fel vizet, ízesítsd citromlével és sóval, majd tedd bele a brokkolit. Főzd körülbelül 2 percig, ezután szűrd le, csöpögtesd le, és hintsd meg reszelt szerecsendióval.
  • Vágj 15 dkg juhsajtot kockákra.
  • Egy nagy tálban keverd össze a megfőtt tésztát, a brokkolit, a juhsajtot, majd ízesítsd 2 evőkanál citromlével.
  • Egy kis serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat. Add hozzá az áttört vagy finomra vágott fokhagymát, és futtasd meg röviden. Levéve a tűzről, keverd hozzá a maradék 4 evőkanál olívaolajat és a 4 evőkanál borecetet.
  • Öntsd a dresszinget a tészta-brokkoli-juhsajt keverékre, és óvatosan keverd össze, hogy minden jól elkeveredjen.
  • Tálald azonnal, hogy élvezhesd a frissességét és az ízek harmóniáját.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Capellini saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1095kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 31gZsír: 61gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gKoleszterin: 67mgNátrium: 905mgKálium: 751mgÉlelmi rost: 8gCukor: 7gVitamin A: 1099IUVitamin C: 118mgKalcium: 464mgVas: 3mg
Keyword Borecet, Brokkoli, Capellini tészta, Citromlé, fokhagyma, Juhsajt, Könnyű étel, Olasz konyha, Olívaolaj, Saláta recept, Szerecsendió, Vegetáriánus fogás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!