Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vajdasági sós
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vajdasági sós.
4.06
Értékelés
18
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
10
perc
perc
Fogás
hideg előétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
1845
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
80
dkg
liszt
5
dl
tej
5
dkg
élesztő
1
teáskanál
cukor
1
evőkanál
só
1
dl
olaj
a töltelékhez:
25
dkg
vaj
3
db
tojássárgája
1
evőkanál
só
10
dkg
sajt
reszelt
a tetejére:
15
dkg
sajt
reszelt
1
db
tojás
szezámmag
Elkészítés
A töltelékhez a vajat habosra keverjük a sóval és a tojássárgájával.
Lereszeljük a sajtot.
Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztbe elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az étolajat.
kidagasztjuk a tésztát és 4 részre osztjuk.
Az első adagot kb. fél cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a vajas töltelék negyedével, és megszórjuk reszelt sajttal.
A megtöltött tésztát feltekerjük, és éles, lisztbe mártott késsel trapéz alakzatokat vágunk belőle.
A többi tésztával is ugyan így járunk el.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal vagy valamilyen maggal.
180°C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vajdasági sós-hoz!
Tápérték
Kalória:
1845
kcal
Szénhidrát:
167
g
Fehérje:
49
g
Zsír:
110
g
Telített zsír:
51
g
Többszörösen telítetlen zsír:
12
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
38
g
Trans Fat:
2
g
Koleszterin:
399
mg
Nátrium:
4379
mg
Kálium:
626
mg
Élelmi rost:
9
g
Cukor:
8
g
Vitamin A:
2645
IU
Vitamin C:
0.04
mg
Kalcium:
694
mg
Vas:
11
mg
Keyword
Cukor, Élesztő, Hideg előétel, Kalória, Liszt, Magyar konyha, olaj, Sajt, sütemény, Sütés, Szezámmag, Tej, tészta, tojás, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!