Go Back
+ servings
Aranybarna sós tekercsek szórva szezámmaggal egy tányéron.

Vajdasági sós

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vajdasági sós.
4.06 Értékelés 18 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1845 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tetejére:

  • 15 dkg sajt reszelt
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés
 

  • A töltelékhez a vajat habosra keverjük a sóval és a tojássárgájával.
  • Lereszeljük a sajtot.
  • Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  • A lisztbe elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az étolajat.
  • kidagasztjuk a tésztát és 4 részre osztjuk.
  • Az első adagot kb. fél cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a vajas töltelék negyedével, és megszórjuk reszelt sajttal.
  • A megtöltött tésztát feltekerjük, és éles, lisztbe mártott késsel trapéz alakzatokat vágunk belőle.
  • A többi tésztával is ugyan így járunk el.
  • A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal vagy valamilyen maggal.
  • 180°C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vajdasági sós-hoz!

Tápérték

Kalória: 1845kcalSzénhidrát: 167gFehérje: 49gZsír: 110gTelített zsír: 51gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 38gTrans Fat: 2gKoleszterin: 399mgNátrium: 4379mgKálium: 626mgÉlelmi rost: 9gCukor: 8gVitamin A: 2645IUVitamin C: 0.04mgKalcium: 694mgVas: 11mg
Keyword Cukor, Élesztő, Hideg előétel, Kalória, Liszt, Magyar konyha, olaj, Sajt, sütemény, Sütés, Szezámmag, Tej, tészta, tojás, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!