Go Back
+ servings
Ropogós bundában sült afrikai harcsa filé zöldségkörettel tálalva, amely brokkoli, sárgarépa, kelbimbó és gombafejekből áll, egy sötét színű tányéron, hangsúlyosan megvilágítva.

Afrikai harcsa bundában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Afrikai harcsa bundában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 575 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, és keresztben jó kétujjnyi csíkokra vágjuk. Megcsöpögtetjük a szeleteket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órára hűtőbe tesszük (de egy éjszakára is ott lehet hagyni).
  • A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük, és villával fölverjük.
  • A halszeleteket megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a tojásba, aztán ismét lisztbe forgatjuk.
  • Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Éppen csak forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és lassan mindkét oldalukat megsütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)
  • A megsült halat friss salátával, zöldségkörettel, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Afrikai harcsa bundában-hoz!

Tápérték

Kalória: 575kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 45gZsír: 30gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 219mgNátrium: 762mgKálium: 840mgÉlelmi rost: 2gCukor: 0.4gVitamin A: 141IUVitamin C: 5mgKalcium: 48mgVas: 3mg
Keyword halétel, harcsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!