A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, és keresztben jó kétujjnyi csíkokra vágjuk. Megcsöpögtetjük a szeleteket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órára hűtőbe tesszük (de egy éjszakára is ott lehet hagyni).
A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük, és villával fölverjük.
A halszeleteket megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a tojásba, aztán ismét lisztbe forgatjuk.
Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Éppen csak forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és lassan mindkét oldalukat megsütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)
A megsült halat friss salátával, zöldségkörettel, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk.