Afrikai harcsa bundában
Halételek Harcsa

Afrikai harcsa bundában

Afrikai harcsa bundában – Egy ínyencség a halászok és gasztronómiai kedvelők számára

Afrikai harcsa bundában recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 45 perc.

Az afrikai harcsa egy rendkívül ízletes hal, amelyet számos konyhában használnak fel különböző ételek elkészítéséhez. Az afrikai harcsa bundában recept egy olyan egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, amely garantáltan elnyeri majd az egész család tetszését. 

Afrikai harcsa bundában

Afrikai harcsa bundában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Afrikai harcsa bundában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 575 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A halszeleteket lemossuk, leitatjuk róluk a vizet, és keresztben jó kétujjnyi csíkokra vágjuk. Megcsöpögtetjük a szeleteket citromlével, megszórjuk sóval, őrölt borssal, és legalább fél órára hűtőbe tesszük (de egy éjszakára is ott lehet hagyni).
  • A tojást kis sóval és borssal fűszerezzük, és villával fölverjük.
  • A halszeleteket megforgatjuk a lisztben, belemártjuk a tojásba, aztán ismét lisztbe forgatjuk.
  • Közben egy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Éppen csak forró legyen. Beletesszük a halszeleteket, és lassan mindkét oldalukat megsütjük. (Óvatosan, széles lapáttal fordítsuk meg őket, mert a hal könnyen törik.)
  • A megsült halat friss salátával, zöldségkörettel, rizzsel, sült krumplival vagy krumplipürével és egy negyed citrommal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Afrikai harcsa bundában-hoz!

Nutrition

Kalória: 575kcalSzénhidrát: 29gFehérje: 45gZsír: 30gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 219mgNátrium: 762mgKálium: 840mgÉlelmi rost: 2gCukor: 0.4gVitamin A: 141IUVitamin C: 5mgKalcium: 48mgVas: 3mg

KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK

Keyword halétel, harcsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Egy afrikai eredetű halétel, amely az afrikai konyha népszerű fogása. Az afrikai harcsa különleges, zamatos hal, amelyet általában bundában sütnek. Egy finom és tápláló étel, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon.

Tálalás:

Az afrikai harcsa bundában általában melegen tálalják, és általában rizs, sült zöldségek vagy saláta kíséretében szolgálják fel. Az ételeket gyakran afrikai fűszerekkel ízesítik, és egyéb afrikai fogásokkal, például pörkölttel vagy afrikai levesekkel kombinálják.

Alternatív hozzávalók:

a bundában sütőt harcsa receptje változatos lehet. Az afrikai harcsát más halak helyettesíthetik, például tonhal, pisztráng vagy lazac. A bundához használhatunk különféle liszteket, mint például kukoricadarát vagy borsólisztet, és más fűszereket is hozzáadhatunk, például fokhagymát, gyömbért vagy chili paprikát.

Egészségügyi előnyök:

Az afrikai harcsa gazdag fehérjékben és egészséges zsírokban, mint például az omega-3 zsírsavak, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. Az ételek egészséges tápanyagokban gazdagak, mint például a zöldségek és a rizs.

Variációk:

Az afrikai harcsa bundában receptje változatos lehet. A hal és a bunda mellett használhatunk különféle fűszereket és liszteket, hogy különböző ízeket érjünk el. Az ételek mellé más afrikai fogásokat is tálalhatunk, például afrikai pörköltet vagy afrikai salátákat.

Érdekességek:

Az afrikai konyha nagyon változatos és színes, és a bundában sütőt harcsa egy igazi klasszikus afrikai étel. Az afrikai harcsa egy olyan hal, amelyet a világ sok részén élveznek, és az afrikai konyha számos más ételében is felhasználják. Az készítése egy izgalmas módja annak, hogy megismerkedjünk az afrikai konyhával és kultúrával.

(össznézettség: 938, mai nézettség: 1 )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating