Go Back
+ servings
Lala Kifli

Lala kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lala kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 675 kcal

Hozzávalók
  

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Nekem a tej általában kevés, még szokott kívánni a tészta. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
  • A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppne kenhető legyen.
  • Mikor megkelt lisztezett felületre borítom, négy egyforma darabba vágom. Majd ezeket is felezem. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtok, majd megkenem a sós margarinnal. Beborítom egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágom. Egyesével feltekerem őket, sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
  • Hagyom ismét kelni 15-20 percig, majd 200°C fokra előmelegített sütőbe teszem 9 percre.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lala kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 675kcalSzénhidrát: 74gFehérje: 14gZsír: 36gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 45mgNátrium: 1723mgKálium: 225mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 991IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 66mgVas: 4mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!