Go Back
+ servings
Cseh knédli

Cseh knédli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cseh knédli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás köret
Konyha Cseh
Mennyiség 4 főre
Kalória 641 kcal

Hozzávalók
  

a kenéshez:

  • olaj

Elkészítés
 

  • A lisztet átszitáljuk egy tálba, közepébe mélyedést készítünk, melybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből, és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
  • Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
  • A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
  • A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10-10 percig egy-egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeltük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük.
  • Cérna segítségével karikára vágjuk. (Késsel vágva szétesik!)

Megjegyzés

Tálalás:

A Cseh knédli nagyon jól passzol húsokkal, például a marha- vagy sertéshússal, de akár zöldségekkel is. Az ételhez hagyományosan savanyú káposztát is szoktak tálalni. A savanyú káposzta és a Cseh knédli együtt igazán különleges ízt kölcsönöznek egymásnak.
Jó étvágyat a Cseh knédli-hez!

Tápérték

Kalória: 641kcalSzénhidrát: 101gFehérje: 26gZsír: 14gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 173mgNátrium: 387mgKálium: 346mgÉlelmi rost: 5gCukor: 5gVitamin A: 362IUVitamin C: 0.01mgKalcium: 143mgVas: 2mg
Keyword köret
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!