A lisztet átszitáljuk egy tálba, közepébe mélyedést készítünk, melybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből, és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10-10 percig egy-egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeltük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük.
Cérna segítségével karikára vágjuk. (Késsel vágva szétesik!)
Megjegyzés
Tálalás:
A Cseh knédli nagyon jól passzol húsokkal, például a marha- vagy sertéshússal, de akár zöldségekkel is. Az ételhez hagyományosan savanyú káposztát is szoktak tálalni. A savanyú káposzta és a Cseh knédli együtt igazán különleges ízt kölcsönöznek egymásnak.Jó étvágyat a Cseh knédli-hez!