A tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük felverni, amikor habos, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot és jó keményre felverjük. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőport és a darált diót.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk úgy, hogy a tésztát elfelezve egymás után. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
Ehhez a tojássárgákat kikeverjük a kétfajta cukorral, a búzadarával, és felöntjük a tejjel. Tűzre tesszük, és sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, ehhez a legjobb megoldás, ha hideg vízbe állítjuk a lábost, és közben kevergetjük a krémet.
A margarint habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt darás krémmel.
A két tésztalap közé kenjük a krémet, tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be (ehhez vízgőz felett meolvasztjuk a csokoládét, majd az olajat is elkeverjük benne, és rásimítjuk a sütemény tetejére).