Go Back
+ servings
Érsekújvári krémes

Érsekújvári krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Érsekújvári krémes.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1028 kcal

Hozzávalók
  

a tésztahoz:

a krémhez:

a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál olaj

Elkészítés
 

  • A tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük felverni, amikor habos, akkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot és jó keményre felverjük. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőport és a darált diót.
  • Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben két lapot sütünk úgy, hogy a tésztát elfelezve egymás után. Hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a krémet.
  • Ehhez a tojássárgákat kikeverjük a kétfajta cukorral, a búzadarával, és felöntjük a tejjel. Tűzre tesszük, és sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, ehhez a legjobb megoldás, ha hideg vízbe állítjuk a lábost, és közben kevergetjük a krémet.
  • A margarint habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt darás krémmel.
  • A két tésztalap közé kenjük a krémet, tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be (ehhez vízgőz felett meolvasztjuk a csokoládét, majd az olajat is elkeverjük benne, és rásimítjuk a sütemény tetejére).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Érsekújvári krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 1028kcalSzénhidrát: 104gFehérje: 21gZsír: 62gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 29gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 268mgNátrium: 390mgKálium: 563mgÉlelmi rost: 6gCukor: 83gVitamin A: 1067IUVitamin C: 1mgKalcium: 253mgVas: 5mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!