Go Back
+ servings
Pontyfilé fokhagymás parajjal

Pontyfilé fokhagymás parajjal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pontyfilé fokhagymás parajjal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 668 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A pontyfilét beirdaljuk, hüvelykujjnyi vastagra vágjuk, megsózzuk és lisztben megforgatjuk.
  • A fokhagymát gorombára vágjuk, megfuttatjuk a felhevített olajon, majd rádobjuk a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett parajt.
  • Sóval ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg összeesik.
  • A spenót felét hőálló tálba tesszük, sorban elrendezzük rajta a pontyfiléket, a maradék parajt pedig a tetejére tesszük.
  • Megkoronázzuk a karikára vágott mozzarella sajttal, és forró sütõben kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pontyfilé fokhagymás parajjal-hoz!

Tápérték

Kalória: 668kcalSzénhidrát: 20gFehérje: 46gZsír: 46gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 139mgNátrium: 876mgKálium: 1955mgÉlelmi rost: 6gCukor: 2gVitamin A: 23826IUVitamin C: 73mgKalcium: 568mgVas: 9mg
Keyword halétel, ponty
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!