Go Back
+ servings
Makói csirkecomb

Makói csirkecomb

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Makói csirkecomb.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 596 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A combokat kettévágjuk, besózzuk, fűszerezzük, és 30 percre félretesszük.
  • Ha már jól átjárták a fűszerek mindegyik darabot becsavarjuk egy szelet szalonnába. Kikenünk zsiradékkal egy közepes tepsit (esetleg jénait) és beletesszük a combokat. Pici vizet önthetünk alá. A tepsit lefedjük alufóliával, és 210°C fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Amíg sül felkarikázzuk a hagymát, szétszedegetjük a szeleteket és egy tálba tesszük. Rászórjuk a lisztet, jól beleforgatjuk, majd forró olajban, kis adagokban szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan pirul! Ha letelt a 40 perc levesszük a fóliát a húsról és egyszer-kétszer megforgatva, szép pirosra sütjük a combokat.
  • Egy nagyobb jénaiba soroljuk a combokat és a hagymakarikákat, úgy hogy alulra is hagyma kerüljön. Lefedjük a jénait és 5-10 percet pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
  • Petrezselymes burgonyával és paradicsom - salátával a legfinomabb.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Makói csirkecomb-hoz!

Tápérték

Kalória: 596kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 29gZsír: 48gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 21gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 160mgNátrium: 744mgKálium: 457mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 142IUVitamin C: 4mgKalcium: 31mgVas: 2mg
Keyword csirke, makó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!