Go Back
+ servings
Bácskai mákos gombóc: Fekete mákkal bőven meghintett, porcukorral megszórt, barnás színű gombócok csoportja világos háttér előtt.

Bácskai mákos gombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai mákos gombóc.
4.75 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 934 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Forralj fel egy csipet sóval ízesített vizet.
  • Amikor a víz forr, folyamatosan kevergetve csurgasd bele a lisztet. Csak felületesen keverd össze, majd lisztezett deszkára borítva hagyd hűlni.
  • Ha a tészta már langyos, dolgozd bele a tojássárgáját, és úgy gyúrd össze, akár a krumplis tésztát.
  • Lisztes kézzel formálj nagyon apró gombócokat.
  • Forralj fel lobogó, sós vizet, és főzd meg benne a gombócokat. Ezután forgasd meg őket olvasztott zsiradékban.
  • Tálaláskor hintsd meg a gombócokat porcukorral kevert, darált mákkal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai mákos gombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 934kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 25gZsír: 30gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 55mgNátrium: 323mgKálium: 525mgÉlelmi rost: 14gCukor: 14gVitamin A: 65IUVitamin C: 1mgKalcium: 749mgVas: 12mg
Keyword Édes és sós, Forralás, gombóc, Gyúrás, Hagyományos étel, Liszt, Magyar konyha, mák, Porcukor, só, Tojássárgája, Zsír
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!