Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bácskai mákos gombóc
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai mákos gombóc.
4.75
Értékelés
4
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
934
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
2,5
dl
víz
60
dkg
liszt
1
db
tojássárgája
2
evőkanál
zsír
20
dkg
mák
porcukor
só
Elkészítés
Forralj fel egy csipet sóval ízesített vizet.
Amikor a víz forr, folyamatosan kevergetve csurgasd bele a lisztet. Csak felületesen keverd össze, majd lisztezett deszkára borítva hagyd hűlni.
Ha a tészta már langyos, dolgozd bele a tojássárgáját, és úgy gyúrd össze, akár a krumplis tésztát.
Lisztes kézzel formálj nagyon apró gombócokat.
Forralj fel lobogó, sós vizet, és főzd meg benne a gombócokat. Ezután forgasd meg őket olvasztott zsiradékban.
Tálaláskor hintsd meg a gombócokat porcukorral kevert, darált mákkal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bácskai mákos gombóc-hoz!
Tápérték
Kalória:
934
kcal
Szénhidrát:
141
g
Fehérje:
25
g
Zsír:
30
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
16
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
7
g
Koleszterin:
55
mg
Nátrium:
323
mg
Kálium:
525
mg
Élelmi rost:
14
g
Cukor:
14
g
Vitamin A:
65
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
749
mg
Vas:
12
mg
Keyword
Édes és sós, Forralás, gombóc, Gyúrás, Hagyományos étel, Liszt, Magyar konyha, mák, Porcukor, só, Tojássárgája, Zsír
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!