Go Back
+ servings
Sűrű, sárga béarni mártás tálkában, egy kanál segítségével megemelve, bemutatva a sima és krémes állagot, apróra vágott zöld fűszernövényekkel megszórva.

Béarni mártás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bearni mártás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás köret
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 318 kcal

Hozzávalók
  

  • 15 dkg vaj
  • 0,5 dl borecet
  • 2 db tojássárgája
  • 3 db gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál tárkony levél, vágott
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • fekete bors őrölt

Elkészítés
 

  • Külön-külön apróra felaprítjuk a fűszereket, a gyöngyhagymát.
  • Hőálló tálkában összekeverjük a gyöngyhagymát és a tárkonyt, ecetet, sózzuk, borsozzuk. Gőzölgő vizes edénybe állítjuk, addig kevergetjük, míg az ecet elpárolog. Lehűtjük.
  • Másik hőállóban a tojássárgáját eldolgozzuk 2 ek. hideg vízzel, gőz fölött fakanállal habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a vajat. Ha kellően habos, sózzuk, borsozzuk, citromlevet öntünk hozzá, majd a finomra vágott metélőhagymát.
  • Összekeverjük a tárkonyos szósszal.
  • Csészékben kínáljuk rostonsültekhez, hideg húsokhoz - akár hidegen, akár melegen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Béarni mártás-hoz!

Tápérték

Kalória: 318kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 3gZsír: 33gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 178mgNátrium: 732mgKálium: 125mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 1178IUVitamin C: 6mgKalcium: 51mgVas: 1mg
Keyword Béarni mártás, Borecet, Citromlé, fekete bors, Francia konyha, Gyöngyhagyma, köret, Metélőhagyma, só, Tárkony, Tojássárgája, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!